Θαλάσσιος Τουρισμός

H Περιφερειακή Ενότητα Άρτας περιτριγυρίζεται από καθαρές παραλίες, σε κοντινή απόσταση από τη πόλη της Άρτας, κατάλληλες για κολύμβηση αλλά και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες. Ο επισκέπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει ιδιόκτητο αυτοκίνητο ή να χρησιμοποιήσει την τοπική συγκοινωνία.

Συγκεκριμένα, σε απόσταση περίπου 25 χιλιόμετρα βρίσκεται η περιοχή της Κορωνησίας, η οποία παρέχει μεγάλη ακτογραμμή κατάλληλη για κολύμπι και άλλες δραστηριότητες. Επίσης πρόσβαση προς τον Αμβρακικό κόλπο έχουν και περιοχές του δήμου Νικολάου Σκουφά και συγκεκριμένα οι περιοχές της Κόπραινας και της παραλίας Ράμμα Κομποτίου.

Έπειτα από ελέγχους που διενεργούνται από την Διεύθυνση Υγείας Άρτας υπογράφεται απόφαση καταλληλότητας για τις παραπάνω παραλίες από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και έτσι διασφαλίζεται ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών και οι επισκέπτες τους μπορούν να κολυμπήσουν εκεί.

ionian-yachts-logoH εταιρία Ionian Yachts δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της περιοχής να απολαύσουν με σκάφη αναψυχής (γιοτ) μία θαλάσσια περιήγηση στον Αμβρακικό κόλπο και ευρύτερα στις ακτές του Ιονίου μέσω της καθοδήγησης έμπειρης και υψηλά καταρτισμένης ομάδας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα +30 26810 98122 & +30 6947 433755, στο mail info@ionian-yachts.gr και στην ιστοσελίδα www.ionian-yachts.gr.

kano

Ο Αμβρακικός κόλπος επίσης δίνει τη δυνατότητα για τους λάτρεις του κανό καγιάκ να απολαύσουν μαγευτικές διαδρομές σε ένα πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα οικοσύστημα. Στη περιοχή δραστηριοποιείται η επιχείρηση του κ. Γαζέτα, έμπειρου εκπαιδευτή με πολυετή πείρα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site: www.odysea.gr 

Τα τελευταία χρόνια, συνήθως στα τέλη Ιουλίου, διοργανώνεται από την ΑΔΑΕ ΟΤΑ η εκδήλωση «κολυμβητικός διάπλους του Αμβρακικού κόλπου», ώστε να αναδειχθεί ο κόλπος. Η εκδήλωση αυτή περιλαμβάνει κολύμβηση από τη μία πλευρά του Αμβρακικού στην άλλη (συνήθως Βόνιτσα – Κορωνησία) και είναι για τους τολμηρούς των θαλάσσιων σπορ, αν και κεντρίζει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων.

Στην Κορωνησία μπορεί κάποιος να ασχοληθεί και με θαλάσσια σπορ. Το πιο δημοφιλές είναι το kitesurf και για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθυνθεί στο Ναυτικό Όμιλο Κορωνησίας (fb link).