Θεραπευτικός ή Ιατρικός

Ο τουρισμός υγείας αντιστοιχεί σε ένα ευρύ φάσµα τουριστικών δραστηριοτήτων όπου τα άτοµα που συµµετέχουν σ’ αυτές επιδιώκουν την αποκατάσταση και διατήρηση της υγείας τους, τη θεραπεία και ανάρρωσή τους από διάφορες ασθένειες, µέσα από εναλλακτικές θεραπείες µε φυσικά στοιχεία όπως βότανα, ιαµατικό νερό και άλλα.

Η περιοχή της Άρτας προσφέρει δυνατότητες θεραπευτικού ή ιαματικού τουρισμού, καθώς στο Χανόπουλο, 6 χιλιόμετρα από την Άρτα, λειτουργούν ιαματικά λουτρά. Η περιοχή Χανόπουλο αποτελούσε ανέκαθεν τόπο Ιαματικών Λουτρών και τόπο επισκέψεων πολλών ατόμων από την γύρω περιοχή για την θεραπεία τους. Ο εκσυγχρονισμός και η ανακαίνιση των χώρων με έμφαση στην παράδοση, την φιλοξενία και την σπιτική κουζίνα που πραγματοποίησε η νέα διεύθυνση των Λουτρών, καθώς και η μοναδικότητα των Ιαματικών Λουτρών, τοποθετούν τα λουτρά Χανόπουλου ως ένα προσφιλή τόπο προορισμού πολλών επισκεπτών απ όλη την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ιαματικά λουτρά Χανόπουλου μπορεί να αποκομίσει κανείς στη διεύθυνση www.iamaticha.gr.