Παραδοσιακός ξενώνας «ΜΑΡΟΥΣΙΩ»

Παραδοσιακός ξενώνας «ΜΑΡΟΥΣΙΩ»
Παραδοσιακός ξενώνας «ΜΑΡΟΥΣΙΩ»
,

Λίγα Λόγια: Στη δυτική είσοδο του οικισμού της Ροδαυγής και κάτω από τις απότομες πλαγιές του Ξηροβουνίου , σε υψόμετρο 750μ βρίσκεται ο παραδοσιακός ξενώνας “ Μαρούσιω ” . Χτισμένος με ντόπια πέτρα , είναι απόλυτα εναρμονισμένος με το φυσικό περιβάλλον . Στην αίθουσα πρωινού κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο , ενώ το μεγάλο τζάκι με το καθιστικό στο νότιο τμήμα δημιουργούν μία όμορφη γωνιά για όλες τις ώρες της ημέρας . Στο χώρο μπορεί κανείς να βρει βιβλία και περιοδικά για την περιοχή της Ροδαυγής ,της Άρτας και γενικά της Ηπείρου , με πληροφορίες για την ιστορία , τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου.
Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα , διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις και τα περισσότερα έχουν τζάκι. Καθένα έχει το δικό του χαρακτήρα , ο οποίος αναδεικνύεται από την προσεγμένη επίπλωση και διακόσμηση που προσδίδουν μια αίσθηση αρχοντιάς .
Στις υπόλοιπες παροχές του ξενώνα συγκαταλέγονται: Πρωινό , Room Service .Καθιστικό με τζάκι, TV, Χώρος Στάθμευσης. Δυνατότητα κράτησης μέσω Διαδικτύου.
Το σημαντικότερο , όμως , στοιχείο του ξενώνα είναι η εγκάρδια φιλοξενία των ιδιοκτητών του, της Μαρίας και του Βασίλη . Το χαμόγελο δεν λείπει από τα χείλη τους , όπως και τα κέρασμα στους επισκέπτες , είτε πρόκειται για ένα σπιτικό λικέρ από ρόδι ή κράνα είτε ένα παραδοσιακό τσίπουρο από “ζαμπέλα ” , το σπάνιο μαύρο σταφύλι της περιοχής . Σχεδόν όλα τα προϊόντα παράγονται στο κτήμα ή φτιάχνονται από τους ιδιοκτήτες . Χαρακτηριστικό δείγμα είναι το πλούσιο πρωινό , που περιλαμβάνει σπιτικά γλυκά , κουλουράκια και μαρμελάδες , πίτα ή τραχανά , ντόπιο μέλι , γραβιέρα ,αυγά από το κτήμα κλπ ( Πιστοποίηση Ελληνικού Πρωινού από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος ).
Η Μαρία και ο Βασίλης Παπαβασιλείου βρίσκονται στην διάθεση των επισκεπτών για να τους γνωρίσουν τον τόπο τους και να τους προτείνουν πάντα την καλύτερη ιδέα για περίπατο, εκδρομή ή δραστηριότητες στην όμορφη περιοχή των Τζουμέρκων .
Η γιαγιά Μαρούσιω , που έδωσε το όνομα της στον όμορφο αυτόν ξενώνα , θα ήταν περήφανη για το έργο των εγγονών της , που με τόσο μεράκι διατηρούν ζωντανή την αγροτική ζωή , την οικοτεχνεία , αλλά κυρίως τη μακραίωνη παράδοση φιλοξενίας της περιοχής.

http://www.marousio.gr/
+30 26830 22685, 71131
26830 22901
mariapap@otenet.gr
Ροδαυγή
  • Παραδοσιακός ξενώνας «ΜΑΡΟΥΣΙΩ»