Ιαματικά Λουτρά Χανόπουλο Άρτας

Ιαματικά Λουτρά Χανόπουλο Άρτας
Ιαματικά Λουτρά Χανόπουλο Άρτας

Η ιαματική πηγή Χανόπουλου Άρτας βρίσκεται στην Ήπειρο λίγο έξω από την πόλη της Άρτας και αποτελεί πράγματι ένα σπάνιο δείγμα των θεραπευτικών (ιαματικών) υδάτων. Η σπανιότητα έγκειται στη σύσταση του νερού, στη γεωμορφία και στο κλίμα του τόπου.
Η δημιουργία του ιαματικού νερού είναι μια αέναη διαδικασία της φύσης που συντελλείται διαδοχικά μέσω της επαφής του νερού με υδροφόρους που διαπερνούν τα πετρώματα του υπεδάφους, συλλέγοντας τα πολύτιμα βίοσυστατικά έως ότου φτάσει στη πηγή Χανόπουλου, στους πρόποδες του όρους Μαραθιά, ή αλλιώς Γκελμπερίνη.
Στο θεραπευτικό και γοητευτικό φυσικό περιβάλλον της πηγής, υπάρχει το συγκρότημα των εγκαταστάσεων, το οποίο αποτελείται από τρία πετρόκτιστα κτίρια: το ξενοδοχείο, το υδροθεραπευτήριο και το εστιατόριο, κτισμένα από τη δεκαετία του 50′ για τις ανάγκες των λουόμενων και την ανάδειξη της ιαματικής πηγής.
Ξενοδοχείο Μαραθιά ***
 Όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι ευρύχωρα και φωτεινά.
Το ανακατασκευασμένο οικοδόμημα συνδυάζει παραδοσιακά και μοντέρνα στοιχεία αισθητικής. Η κλασική φινέτσα αποδίδεται στο αρχικό κομμάτι του οικήματος, τη βάση του, το οποίο χτίστηκε τη δεκαετία του 50′ με πέτρα από την βουνοπλαγιά, δημιουργώντας έτσι αρμονία με το τοπίο.
Τα μπαλκόνια των δωματίων είναι άνετα και από την μπροστινή πλευρά του ξενοδοχείου προσφέρουν ανοιχτή θέα πρός τον κάμπο της Άρτας μέχρι τον Αμβρακικό κόλπο. Επίσης, η θέα της βουνοπλαγιάς και των ελαιόδεντρων στα πίσω μπαλκόνια καλεί τους επισκέπτες να την απολαύσουν.
Τηλ. Επικοινωνίας: +30 26810 85197
e-mail: k.karapanos10@gmail.com
site: www.iamaticha.gr

  • Ιαματικά Λουτρά Χανόπουλο Άρτας